• info@revak.ir
  • 02188808902 02188808901
  • ۰۳/۱۱/۱۴۰۲
  • ثبت شرکت در خارج از کشور

    ثبت شرکت در خارج از کشور

    ثبت شرکت در خارج از کشور اغلب به منظور ایجاد یک بیزینس و فعالیت اقتصادی بین المللی صورت می گیرد. اما برخی از افراد نیز با اهداف دیگری نظیر کسب اقامت در کشور مطلوب خود از طریق سرمایه گذاری و ثبت شرکت در آن کشور اقدام می کنند.  در این مقاله ما می خواهیم در رابطه با شرایط و مراحل ثبت شرکت در کشورهای خارجی صحبت کنیم‌. اگر قصد راه اندازه یک کسب و کار موفق و پر بازده بین المللی دارید، توصیه می کنیم با صرف اندکی وقت، مطالب عنوان شده در این مقاله را نیز مطالعه کرده از دست ندهید.

    ثبت شرکت در خارج از کشور به چه منظوری صورت می گیرد؟

    ثبت شرکت در خارج از کشور علاوه بر آنکه شرایط راه اندازی یک کسب و کار بین المللی را برای اشخاص فراهم می آورد، یکی از روش های رایج مهاجرت و اخذ اقامت در برخی از دیگر کشورهای دنیا نیز به شمار می رود. زیرا در قوانین تجاری و بین المللی بسیاری از کشورها شرایط به نحوی است که، اشخاص می توانند از طریق ثبت شرکت و سرمایه گذاری در آن، امکان اخذ اقامت موقت و دائم را نیز کسب کنند.

    البته حالت عکس این قضیه نیز وجود داشته در قوانین ثبتی برخی از کشورهای دیگر لازمه ثبت شرکت در آن ها داشتن تابعیت است. به عبارت دیگر اشخاص متقاضی باید ابتدا اقدام به اخذ اقامت کشور مورد نظر خود کرده و سپس مراحل ثبت شرکت را طی کنند.

    لازم به ذکر است که اصلی ترین هدف ثبت شرکت در خارج از کشور به منظور استارت یک کسب و کار بین المللی و همچنین ایجاد یک تجارت پر سود است. در کل اشخاصی که دارای ایده های بزرگ و برنامه ریزی شده بیزینس هستند، با ثبت شرکت در کشورهای بزرگ دنیا وارد بازارهای جهانی شده و به این ترتیب در راستای اهداف بزرگ خود گام های بلند برمی دارند.

    شرایط کلی ثبت شرکت در خارج از کشور

    همانطور که ملاحظه فرمودید، ثبت شرکت در خارج از کشور، به منظور اخذ اقامت و مهاجرت به کشور مد نظر از طریق سرمایه گذاری در آن و ایجاد بیزینس و فعالیت اقتصادی در بازارهای بین المللی و جهانی صورت می گیرد. لازم به ذکر است اشخاصی که به منظور گسترش کسب و کار خود در بازارهای جهانی و ورود به دنیای عرضه و تقاضای بین المللی در خارج از کشور اقدام به ثبت شرکت می کنند، باید دارای یک رزومه و ایده اقتصادی قوی باشند که بتوانند با تکیه بر آن خود را به بازار هدف معرفی و همچنین اثبات نمایند.

    همچنین در کنار رزومه، داشتن تسلط کافی، و جامع به کسب و کار و ایده اقتصادی مورد پذیرش در دنیایی که فعالیت ها و رقابت های اقتصادی در آن بسیار تنگاتنگ هست جزو ملزومات مهم موفقیت و دستیابی به اهدافی است که در ذهن این اشخاص نقش بسته است.

    یکی دیگر از نکات مهم در این باره انتخاب درست است. متقاضیان ثبت در کشورهای خارجی، که به دنبال ایجاد کسب و کارهای پر سود هستند، باید کشوری را برای ثبت شرکت انتخاب کنند، که بستر ایده آلی برای بیزینس مد نظر آن ها داشته باشد.

    به عبارت دیگر، برای ثبت یک شرکت بین المللی پر بازده، طراحی اقتصادی کارشناسی شده به همراه انتخاب کشور مناسب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به همین دلیل شناخت بازار کشورها و میزان تقاضای آن ها برای بیزینس مورد نظر متقاضی، مهم بوده و برنامه ریزی های درست و متناسب با میزان سرمایه مورد نظر برای این امر باید به صورت جدی و تخصصی مد نظر قرار بگیرند.

    همچنین لازم است متقاضیان اطلاعات کافی در رابطه با نرخ بیکاری، صنعت بازرگانی، حداقل سرمایه مورد نیاز، سیستم مالیاتی، لیست نیازمندی های حوزه کاری متناسب با بازار عرضه و تقاضای کشورهای هدف خود برای ثبت شرکت و سرمایه گذاری شناخت داشته باشند.

    خلاصه کلام اینکه ثبت شرکت در یک کشور خارجی به منظور انجام فعالیت های اقتصادی، یک حوزه کاملا تخصصی بوده که باید با شناخت کامل و انتخاب درست بازار هدف و تناسب آن با ایده اقتصادی مورد نظر متقاضی همراه باشد. به همین دلیل نیاز مبرم به دریافت مشاوره از کارشناسان حقوقی و اقتصادی خبره دارد.

    روش های ثبت شرکت در خارج

    یکی از پروسه های مهم ثبت شرکت در کشورهای خارجی تعیین نوع شرکت است. همانطور که در قانون تجارت و مدنی کشور ما انواع و اقسام شرکت بیش بینی شده است، کشورهای دیگر دنیا نیز متناسب با قانون اساسی حاکم بر آن ها در این رابطه دارای قوانین خاص خود بوده و دارای انواع و اقسام شرکت با شرایط و ضوابط مختص به خود هستند.

    در یک تقسیم بندی کلی دو نوع شرکت برای ثبت در خارج از کشور پیش روی متقاضیان وجود دارد، که شامل شرکت مدنی و شرکت تجاری می باشد.

    شرکت مدنی، دربرگیرنده مجموعه ای است که اداره آن به صورت جمعی انجام می گیرد. اما هر کدام از اعضای آن به صورت مستقل مالک سرمایه خود هستند.

    اما شرکت تجاری، مجموعه ای است که صرفا به منظور انجام اهداف تجاری و بازرگانی شکل گرفته و دارای زیر مجموعه های متعددی نظیر شرکت تولیدی، شرکت غیر سهامی، شرکت سهامی، شرکت تضامنی، شرکت سهامی عام، شرکت سهامی خاص می باشد.

    البته ثبت شرکت در خارج از کشور اگر به منظور یک فعالیت اقتصادی پایدار و‌ هدفمند نباشد در قالب موسسه، بنگاه و یا موارد مشابه دیگر نیز مقدور است.

    مراحل ثبت شرکت در خارج از کشور

    به جرات می توان گفت که ثبت شرکت در خارج از کشور یکی از تخصصی ترین و پیچیده ترین فعالیت های حقوقی بوده که انجام آن نیاز به مهارت و تجربه بالا در زمینه اطلاعات حقوقی و دانش اقتصاد دارد. به عبارت دیگر هیچ فردی مخصوصا برای اولین بار قادر نیست بدون داشتن یک وکیل کارکشته و یا دریافت کمک از موسسات ثبت شرکت با تجربه، در این زمینه قدم های استواری بردارد.

    به طور کلی ثبت شرکت در هر کشور تابع قوانین ثبتی همان کشور بوده و نمی توان در همه کشورهای دنیا یک نظام و قانون واحد برای این منظور ارائه داد که همین امر نیز به پیچیدگی های ثبت شرکت در خارج از کشور می افزاید. بنابراین باید گفت که اولین و اساسی ترین قدم جهت ثبت شرکت در خارج از کشور، انتخاب کشور هدف برای ثبت شرکت و همچنین داشتن اطلاعات نسبی در رابطه با قوانین ثبت شرکت در آن است.

    به طور کلی برای ثبت شرکت در خارج از کشور متقاضیان موظف هستند طبق مراحل زیر پیش بروند.

    • انتخاب یک نام مناسب برای شرکت مورد نظر که برای این منظور لازم است متقاضی از قبل ثبت نام کرده باشد.
    • فراهم کردن یک دفتر حقوقی جدید متناسب با حوزه فعالیت متقاضی در کشور مورد نظر و ارائه آدرس حقوقی به مرجع مربوطه در کشور مورد نظر، باید متذکر شویم که دفتر حقوقی مورد نظر باید جدید بوده و متقاضی نمی تواند یک دفتر مشترک با یک شرکت دیگر برای شرکت جدید در نظر بگیرد.
    • معین کردن خدمات و محصولات مورد نظر شرکت
    • فراهم نمودن نیروی کاری مناسب به منظور انجام امور مورد نیاز شرکت
    • تعیین نمودار سازمانی شرکت
    • تهیه و تدوین اساسنامه شرکت با درج اهداف شرکت
    • فراهم کردن حداقل سرمایه مورد نیاز برای ثبت شرکت در کشور هدف
    • انجام عملیات امکان سنجی علی الخصوص برای شرکت هایی که به منظور انجام فعالیت های تولیدی راه اندازی می شوند.
    • ثبت ‌نام در اداره امور خارجه ارز
    • انجام عملیات تزریق سرمایه و یا افتتاح حساب بانکی پایه و سرمایه خارجی
    • ثبت ‌نام در دفتر امور مالیاتی و انجام اقدامات مرتبط با آن
    • استخدام یک حسابدار و صندوقدار به منظور انجام امور مالی شرکت
    • تهیه دفترچه کارکنان برای نیروی کار تعیین شده جهت انجام امور شرکت
    • فراهم نمودن مدارک لازم قابل انطباق با مصوبات دولت کشور مورد نظر برای ثبت شرکت در آن
    • اخذ تصویب ثبت شرکت از وزارت خارجه کشور مقصد برای ثبت
    • ثبت نام نمودن در دفتر امنیت عمومی
    • مشخص نمودن دامنه فعالیت تجاری مد نظر
    • دریافت تصویب ثبت شرکت از کشور مقصد

    مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در خارج از کشور

    مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در خارج از کشور با توجه به قوانین کشورهای مختلف، متفاوت بوده و هر کشور با توجه به شرایطی که دارد این مدارک را به نوعی مختص به خود تعریف می کند. به همین دلیل لازم است قبل از تهیه مدارک مورد نیاز، متقاضی ابتدا مروری بر قوانین کشور مورد نظر خود در این رابطه داشته باشد تا در این مورد تکالیف تقریبی خود را شناسایی کند. اما در حالت کلی عمده مدارکی که برای ثبت شرکت در کشورهای خارجی تقریبا یکسان هستند به شرح زیر می باشند.

    • ارائه فتوکپی برابر اصل گواهی ثبت برند تجاری
    • ارائه فرم اصلی تکمیل شده مخصوص برای ثبت شرکت بین‌المللی به همراه نسخه ترجمه شده انگلیسی آن
    • تهیه معرفی نامه روی سربرگ شرکت که مدیران و صاحبان حق امضا، آن را امضا کرده باشند و مهر شرکت روی آن درج ‌شده باشد.
    • ارائه وکالت‌نامه دادگستری در صورتی که مراحل ثبت شرکت مورد نظر توسط یک وکیل در حال انجام باشد
    • ارائه مدارک مرتبط با اطلاعیه تأسیس و ثبت شرکت که در روزنامه های رسمی چاپ شده است
    • ارائه اطلاعیه آخرین تغییرات شرکت برای اشخاص حقوقی و حقیقی که در روزنامه‌ ها چاپ شده است. البته در صورت ایجاد تغییر
    • درخواست کتبی اداره ثبت علائم تجاری با ذکر نام کشور مورد نظر
    • ارائه مدارک شناسایی مدیران و صاحبان حق امضای شرکت که شامل کپی برابر اصل کارت ملی و شناسنامه آن ها می شود.
    • ارائه اظهارنامه یا اصل گواهی ثبت علامت تجاری که در ایران باید به رؤیت مسئول مربوطه برسد و کپی آن برای ثبت در پرونده تحویل داده شود.
    • ارايه رسید پرداختی هزینه ثبت

    هزینه های مورد نیاز برای ثبت شرکت در خارج از کشور

    میزان هزینه مورد نیاز برای ثبت شرکت در کشورهای خارجی، بر حسب نوع کشور متفاوت است. زیرا هر کشور دارای قواعد و قوانین خاص خود بوده و اشخاص برای ثبت شرکت در کشورهای مختلف باید هزینه ها را طبق تعرفه های قانونی کشور مورد نظر خود برای ثبت شرکت پرداخت کنند.

    به طور کلی میزان هزینه در هر کشور جهت ثبت شرکت، به عوامل مختلفی، نظیر هزینه تامین مدارک مورد نیاز، حداقل سرمایه مورد نیاز برای ثبت، نیاز و یا عدم نیاز به دفتر ثبت، نوع فعالیت مورد نظر، هزینه های تاییدیه وکالت بستگی دارد.

    لازم به ذکر است که اصلی ترین هزینه برای ثبت شرکت تمکین مالی متقاضی می باشد. به عبارت دیگر، پس از ثبت شرکت در یک کشور خارجی و اخذ اجازه انجام فعالیت های اقتصادی، نیاز به حداقل سرمایه جهت راه اندازی بیزینس مورد نظر است که میزان این هزینه در کشورهای مختلف، متفاوت است.

    به عنوان مثال پس از ثبت شرکت در کشور کانادا جهت اخذ اجازه کسب و کار و انجام فعالیت های اقتصادی باید متقاضیان دارای حداقل ۲۰۰۰۰۰ دلار سرمایه باشند‌.

    دریافت اطلاعات کافی از طریق مشاوره های حقوقی در رابطه با هزینه های مورد نیاز برای ثبت شرکت در یک کشور خارجی نیز از مقوله های مهم بوده که جهت عدم بروز مشکلات احتمالی برای ثبت و شروع به فعالیت از مباحث مهم  ثبت شرکت در کشورهای خارجی است که اشخاص باید همواره به آن توجه داشته باشند.

    مزایای ثبت شرکت در خارج از کشور

    همانطور که در ابتدای مطالب نیز گفتیم اشخاص با اهداف مختلف می توانند در کشورهای مد نظر خود شرکت ثبت کنند. به طور کلی جذب سرمایه، از طریق سرمایه گذاران خارجی، برای همه کشورهای دنیا حائز اهمیت بوده و نقش بسیار موثری در رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال و کسب کار در کشورها دارد‌.

    به همین دلیل دولتمردان به منظور جذب سرمایه های خارجی، مزایای متعددی را برای سرمایه گذاران در نظر دارند. از آنجایی که ثبت شرکت نیز یکی از روش های سرمایه گذاری به شمار می رود، همواره مورد حمایت دولت ها می باشد. بنابراین اشخاص با ثبت شرکت در یک کشور خارجی، متناسب با قوانین آن کشور، امتیازات متعددی را کسب می کنند که برخی از آن ها به شرح زیر است.

    • اخذ اقامت :

    اکثر کشورهای دنیا به سرمایه گذران خارجی خود حق اقامت دایمی و یا موقت را بدون طی کردن مراحل سخت اخذ اقامت، اعطا می کنند.  بنابراین یکی از مزایای مهم ثبت شرکت اخذ اقامت کاری و به واسطه آن دریافت ویزا و پاسپورت می باشد.

    • حق استفاده از سیستم بانکداری:

    یکی دیگر از مزایایی که اشخاص با ثبت شرکت در یک کشور خارجی به دست می آورند، استفاده از سیستم بانکداری آن کشور و به تبع آن امکان نقل و انتقال پول بین المللی از این طریق است.

     همچنین اشخاص از این طریق شرکت در بورس های بین المللی به واسطه سهام شرکت برای این اشخاص نیز به راحتی فراهم می شود.

    • ایجاد کسب و کار بین المللی:

    همانطور که متوجه شدید؛ مهمترین و اصلی ترین هدف ثبت شرکت در کشورهای خارجی انجام فعالیت های بین المللی است که با ثبت شرکت در یک با چند شرکت خارجی این امر به راحتی امکان ‌پذیر خواهد بود. همچنین این اشخاص در بازار های بین المللی مورد حمایت کشورهایی که در آن ها سرمایه گذاری کرده اند نیز قرار می گیرند.

    معایب ثبت شرکت در خارج از کشور

    ثبت شرکت در خارج از کشور یک پروسه سخت و پیچیده می باشد که نیاز به منابع و صرف هزینه زیادی دارد. بنابراین اگر متقاضیان ثبت در یک کشور خارجی بنابر دلایلی با شکست مواجه شده و نتوانند مطابق با برنامه ریزی های در نظر گرفته به بازده مورد نظر دست یابند، متحمل ضرر و زبان بسیار بالایی خواهند شد. به همین دلیل ثبت شرکت در خارج از کشور جزو سرمایه گذاری هایی است که دارای ریسک بالایی هستند.

    تسلط به زبان کشور مد نظر، آشنایی با قوانین و شبکه ها، و همچنین نظام مالیاتی و شرایط اشتغال از جمله مواردی است که افراد متقاضی ثبت شرکت در کشورهای دیگر باید به آن مسلط باشند. از آنجایی فراگیری این موارد در کنار صرف زمان و هزینه نیاز به مهارت نیز دارد برای هر کسی ساده نبوده و همین امر یکی از موانع بزرگ بر سر راه افرادی است که علی رغم داشتن سرمایه و زمان کافی از مهارت یاد گیری ضعیفی برخوردار هستند. به این ترتیب شرایط پیشرفت و کسب نتایج مطلوب از سرمایه گذاری صورت گرفته برای آنان با مشکل و شکست  مواجه می ‌گردد.

    بهترین کشور جهت ثبت شرکت برای اتباع بیگانه

    همانطور که گفتیم؛ ثبت شرکت در کشورهای خارجی قوانین متفاوتی را دارد. بنابراین بهترین کشور برای ثبت کشوری است که دارای قوانین ساده تر و امکانات بیشتر برای این منظور باشد.

    همچنین کشورهایی که دارای نظام اقتصادی سالمی بوده و برنامه ریزی های ارزشمندی برای حفظ سرمایه، سرمایه گذاران خارجی در نظر گرفته اند نیز، جزو انتخاب های خوب برای ثبت شرکت به شمار می روند.

     البته باید متذکر شویم که گاهی اوقات با توجه به اهداف متقاضیان و نوع شرکتی که تصمیم به ثبت آن دارند، ممکن است شرایط برای انتخاب بهترین کشور جهت ثبت شرکت برای اتباع بیگانه، متفاوت باشد.